Alla idag äger en mobiltelefon och en stor andel av dessa har en smart telefon med stor pekskärm och något av som vanligaste operativsystemen.
Ibland så frågar större operatörer som erbjuder telefonitjänster och mobiltelefoner undersökningsorgan som tar reda på vilka telefoner som är populärast.
Vid en undersökning med många tillfrågades så svarade en äldre generation att Iphone kom på förstaplats men för yngre generationer så kommer den på en tredjeplats. Där är det Samsung som kniper förstaplatsen bland dom unga generationerna. Behöver du laga Samsung så finns det företag som erbjuder detta.

Iphone har från början varit en dyr produkt men samtidigt förknippats med bra byggkvalitet och ett välgenomtänkt operativsystem med få buggar.
Samsung har sjunkit i pris och erbjuder idag riktigt bra telefoner för låga summor. Mobil-branchen säljer minst 3,5 miljoner telefoner varje år och detta förväntas att öka.
I dagsläget äger varje svensk mellan 16-75 en mobiltelefon. Reparera iPhone snabbt och enkelt med att skicka den till verkstad.

Apple har alltid haft hög efterfrågan av sina modeller och trots sitt höga pris så har iPhone gått om Samsung i försäljningarna fast med små marginaler.
På tredje plats kommer Sony med sina Xperia-modeller, Sony gör telefoner mer inriktade på en mognare marknad där man inte lägger lika mycket på mobilkamera utan koncentrerar sig mer på prestanda och stabilitet.
Nokia på fjärde plats som blivit uppköpt och kommit tillbaka från att varit borta ett bra tag börjar bli mer och mer intressanta på marknaden, historiskt sett så har Nokia haft många storsäljande flaggskepp som många uppskattat.
När det började bli aktuellt med smartphones med pekskärm så satsade Nokia på Windows mobile vilket inte var lika populärt som Android.
Batteriet är det första på en mobiltelefon som blir sämre, byta batteri iPhone 6 för att förlänga livslängden.

Det har dykt upp en hel del nya kinesiska märken som är intressanta ur synvinkeln där vad man får för pengarna kontra hårdvara.