Tanken på att åka på en exotisk fiskeresa till Bali hade funnits i mina tankar i flera år. Jag ville uppleva den unika skönheten i balinesisk natur och utforska den pulserande kulturen. Föga anade jag att detta skulle bli en resa för livet och att det skulle förändra mitt liv på sätt som jag aldrig hade kunnat föreställa mig.

 

Det magiska med balinesiskt fiske

Bali är ett fiskeparadis. De varma indonesiska vattnen är fulla av liv, med många möjligheter till surffiske, djuphavsfiske och till och med nattfiske. Bali erbjuder en unik och oförglömlig upplevelse för sportfiskare. Efter att ha tillbringat tid med att utforska öarna och kulturen var jag redo att hoppa in och börja utforska vattnet.

Min första fiskedag på Bali var en absolut fröjd. Jag befann mig i en liten fiskeby, omgiven av kristallklart vatten. När jag seglade ut på en traditionell balinesisk fiskebåt blev jag överväldigad av landskapens otroliga skönhet. Jag blev förvånad över de exotiska fiskarna som jag mötte, allt från färgglada clownfiskar till enorma barracudor och hajar. Det var en oförglömlig upplevelse som jag kommer att vårda i många år framöver.

Det jag älskar mest med balinesiskt fiske är hur praktisk jag kan vara. Jag kunde kasta mina egna linor, bete mina egna krokar och till och med hjälpa båtskepparen att ta in fångsterna. Jag fick chansen att interagera med fiskare från de lokala samhällena och lära mig om deras livsstil. Jag hade till och med chansen att plocka upp några traditionella balinesiska fisketekniker som jag kan använda på framtida resor, och fick en gratis spådom av en fiske-shaman.

 

Fördelar med balinesiskt fiske

Oförglömlig sightseeing

En av de främsta höjdpunkterna i balinesiskt fiske är den hisnande utsikten som du får när du är ute på båten. Du kommer att ha chansen att utforska avlägsna vikar, djuphavsgrottor och vackra kustlinjer. Jag hade turen att uppleva den berömda Balis solnedgång med min fiskebåt mitt i horisonten. Utsikten var hisnande och jag har ännu inte sett något så vackert som detta.

Oöverträffat äventyr

Om du letar efter ett spännande utomhusäventyr är Bali den perfekta platsen. Jag var ständigt på kanten av mitt säte när jag letade efter den perfekta platsen att kasta min linje och vänta på en fångst. Förväntan var spännande och jag upptäckte att jag var mycket mer kreativ med mina metetekniker. Från trolling till bottenfiske fick jag prova på alla möjliga tekniker.

Naturutforskning

Bali är välkänt för sina olika undervattensekosystem och du kommer att få chansen att utforska det på nära håll. Korallreven kryllar av liv och du kan se exotiska arter som nakensnäckor, havssköldpaddor och mantor. Du kommer att ha chansen att observera Balis naturliga skönhet medan du tar en paus från fisket. De har också mycket information om att balansera rotchakrat.

Hur balinesiskt fiske förändrade mitt liv

Förbättrade min mentala hälsa

När jag kom hem kände jag mig utvilad och återupplivad. Tiden på vattnet hade en lugnande effekt på mitt sinne och jag kände att min stress och oro började smälta bort. Jag kunde ta tid från mitt hektiska liv och återknyta kontakten med naturen. Jag lärde mig att uppskatta varje minut av min dag och att leva livet fullt ut.

Stärkte min fysiska hälsa

Inte bara min mentala hälsa förbättrades, utan min fysiska hälsa förbättrades också. Från att rodda och paddla båten, till att bete mina krokar och rulla in fångsterna, fick jag mycket motion. Jag kände hur mina muskler började tonas och min uthållighet ökade. Jag gick till och med ner några kilon av att vara ute i solen.

Förbättrar mitt sociala liv

Jag fick så många nya vänner och minnen under min tid på Bali. Från lokalbefolkningen till turisterna hade jag chansen att interagera med en mängd olika människor från olika bakgrunder. Det här var en fantastisk möjlighet för mig att nätverka och skapa nya kontakter. Jag fick också utöka mina kunskaper om den balinesiska kulturen, vilket gjorde min resa ännu mer värd.

 

Sammantaget var min erfarenhet av balinesiskt fiske livsavgörande. Jag fick inte bara möjlighet att utforska de exotiska landskapen och de hisnande vyerna, utan jag kunde också lära mig nya kulturer och få nya vänner. Jag upptäckte att min fysiska och mentala hälsa förbättrades och jag kunde få ut det mesta av min semester.

Förslag till framtida äventyrare

För dig som är intresserad av att uppleva det balinesiska fiskets underverk rekommenderar jag starkt att du tar steget och provar. Se till att ha en positiv attityd och ett öppet sinne. Viktigast av allt, ha kul och se till att utforska de vackra naturomgivningarna. Du kommer att få en upplevelse för livet, och lära dig mycket om både fiske, spiritualitet och tarot online!