Hej svejs! Idag ska vi inte prata om det vi snacka om förra veckan, det vill säga rörspolning Vasastan, utan idag ska vi prata vetenskap och videospel. Eller ja, gaming – detta udda ämne som skrämmer livet ur så många föräldrar världen över.

Forskning har visat att att spela tv-spel kan ha ett antal fördelar, inklusive förbättrad hand-öga-koordination, strategiskt tänkande, problemlösningsförmåga och mer. Utöver dessa allmänna fördelar visar forskning att spel också kan bidra till att förbättra uppmärksamhetsförmågan och arbetsminnet.

Så vad är några specifika anledningar till varför spelare kanske vill börja spela tv-spel?

Det finns många anledningar! Vissa människor tycker om spelandets konkurrenskraft; andra tycker att spänningen att övervinna svåra utmaningar är beroende. Lite mer stimulerande än att göra markarbete Nacka, liksom. Oavsett orsaken är det ingen tvekan om att spel erbjuder betydande psykologiska belöningar. Spel ger också utlopp för kreativa uttryck och hjälper människor att få kontakt med andra i ett socialt sammanhang. Det kan vara terapeutiskt för dem som har svårt att uttrycka sig på andra sätt. Dessutom kan spelande av videospel hjälpa till att förbättra hand-öga-koordination och rumslig resonemang. I slutändan är spel ett roligt sätt att spendera tid som kan ha positiva effekter på ditt allmänna välbefinnande.

 

Är det bra för hjärnan? gagnar det utbildningen?

 

Det finns en viss debatt om huruvida spel har en positiv effekt på utbildning och intelligens. Vissa studier tyder på att spelande av videospel kan förbättra problemlösningsförmåga, resonemangsförmåga och beslutsfattande. Andra rapporter hävdar att överdrivet spelande faktiskt kan leda till minskade IQ-poäng hos barn och tonåringar.

Juryn är fortfarande ute (som det brukar heta) i detta ämne, men det är en intressant fråga att fundera över. Om du är osäker på effekterna av spel på ditt barns utveckling, kanske du vill begränsa deras tillgång till vissa typer av spel tills de når en mer mogen ålder (vanligtvis 12-15 år). På så sätt kan du övervaka deras framsteg samtidigt som du säkerställer att de har möjlighet att njuta av videospel av hög kvalitet. Samtidigt kan man omöjligen, oavsett hur mycket man vill, hålla allt dumt från sina barn (inklusive datorvirus, men där kan ett program som Norton 360 Deluxe hjälpa!). De måste utforska världen på egen hand, så är det bara!