Med en egen laddbox försäkrar du dig inte bara om att det går snabbt och smidigt att ladda din elbil. Det är också en mycket säkrare lösning än att ladda direkt från eluttaget. Elsäkerhetsverket rekommenderar alltid laddbox även om det än så länge är tillåtet att ladda elbilen utan.

Att köpa laddbox

När du har upptäckt fördelarna med Easee laddbox och står inför ett köp bör du tänka på att endast en certifierad elektriker får installera laddbox. Detta beror på att installationen sker direkt i din elcentral. Dylika jobb får du aldrig utföra utan utbildning, eftersom spänningarna är höga och även små fel kan få ödesdigra konsekvenser.

En av de populäraste laddboxarna på marknaden är Halo Charge Amps. Förutom den fantastiska fördelen att produkten är tillverkad av återvunnet material, är det här en av de minsta och en av de smartaste laddboxarna. Med Halo Charge Amps har du full kontroll över laddningen. Dels kan du följa med laddningen över en smidig molntjänst. Dels kan du använda timer- och låsfunktioner enkelt för att optimera funktionerna.

Fördelar med egen laddbox

En egen laddstolpe är inte bara det tryggaste och smartaste alternativet. Genom att köpa laddbox ser du också till att elnätet håller för den långa och höga belastningen som laddning av elbil innebär. Detta är de vanliga uttagen inte anpassade för. Du håller bättre koll på laddningen vilket kan förlänga livslängden på elbilens batteri avsevärt. Du är också väl förberedd med timer och lås, så att du kan vara säker på att din elbil är laddad när det är dags att köra iväg.

Halo Charge Amps har alltid de här smarta funktionerna men om du väljer någon annan laddbox måste du försäkra dig om att både lås och timer ingår. En egen låst laddbox är också en ekonomisk lösning. Du slipper ladda onödigt länge eller dela med dig av elektriciteten till snyltgäster.