Skönhetsbehandlingar av olika slag blir allt vanligare, både enklare ansiktsbehandlingar till fillers. Vi vet att det ibland kan vara svårt att navigera i skönhetsdjungeln och en behandling som din vän gjorde förra veckan med fantastiskt resultat kanske inte alls är vad som passar just din hud eller den förändringen du är ute efter. Det finns massor av olika behandlingar idag och för att få lite klarhet i vad som är vad listar vi några behandlingar nedan som kan vara värda att veta mer om, kanske passar någon dig perfekt?

Dermapen är en populär behandling med mikronålar som på ett naturligt sätt ökar hudens egna tillväxt av kollagen. Ett perfekt alternativ om du vill få bort pigmentfläckar i ansiktet.

Kemisk peeling är en behandling som ofta görs för att skynda på hudens egna cellförnyelse för att skapa ett fräscht och yngre utseende i huden. Med åldern försämras den här cellförnyelsen vilket gör att huden kan bli och kännas lite grövre i sin struktur. I en kemsik peeling används olika syror (BHA och AHA) för att exfoliera hudens övre lager för att få bort gamla hudceller. Med denna cellförnyelse ger det huden ett  yngre och slätare utseende.

Dessutom kommer den kemiska peelingen även öka produktionen av kollagen och hyaluronsyra vilket förbättrar hudens egna fuktbalans. Kemisk peeling används med fördel på aktiv akne då den arbetar antiinflammatoriskt och kan minimera skador. Förutom ansiktet kan denna peeling användas på dekolletage, händer och hals. Dessutom kan den här behandling med fördel kombineras med andra behandlingar för att förstärka effekten och ge ännu bättre resultat.

Fillers i käklinjer kan vara behandlingen för dig som vill få en mer markerad käklinje. Med fillers kan du uppnå önskad effekt och det är ett bra sätt för att skapa mer symmetri i ansiktet. Fördelen är även att resultatet är långvarigt men inte permanent, så du behöver inte känna att det sitter där som en ångrad tatuering.